tiistai 13. marraskuuta 2018

Lusikkalista - bucket list

Kaikilla on päiviä tai ajanjaksoja, kun tuntuu, että yhtään mikään ei suju. Ongelmat kaatuvat päälle ja haasteen perään tulee vaan uusi haaste tai vastoinkäyminen. Joskus tuntuu, että ihan kaikki työ ja vaivannäkö on ollut turhaa ja motivaatio on täysin kadoksissa. Itselläni siinä hetkessä toimii kaksi erilaista tapaa ajatella. Toisaalta yritän muistuttaa mieleeni sen, mistä olen lähtenyt ja missä olen nyt, kaikki ei todellakaan ole ollut turhaa. Kun miettii aikaa taaksepäin, niin voi selkeämmin nähdä, mitä kaikkea on saavuttanut, mistä on selvinnyt ja kuinka paljon paremmin moni asia on kun on jaksanut tehdä niiden eteen töitä. Toinen tapa on ajatella eteenpäin. Unelmoida, haaveilla, asettaa tavoitteita ja päämääriä. Tässä kohdassa pitää muistaa olla itselleen tietysti sen verran armollinen, että asettaa tavoitteet realistisesti eikä pety, jos ei kaikkea saavutakaan.



Viime päivinä on mielessä pyörinyt useaan otteeseen, onko missään mitään järkeä ja miksi kannattaa edes yrittää, kun tuntuu, ettei mikään onnistu. Siksipä päätin kirjoittaa päässäni jo valmiina olevan alun lusikkalistastani ihan oikein ylös, jospa se jotenkin konkretisoituisi sillä tavalla paremmin.

Eli tässä lusikkalistani satunnaisessa järjestyksessä lueteltuna

Minä haluan...

...tehdä reppureissun täysin vieraaseen maahan
...tehdä laskuvarjohypyn
...pystyä auttamaan mahdollisimman montaa ihmistä jollain konkreettisella tavalla
...lopettaa tupakanpolton
...ottaa huippuhienon kuvan huippuhienosta maisemasta
...oppia ratsastamaan
...matkustaa junalla Siperian halki
...muuttaa uuteen kaupunkiin
...valmistua
...kirjoittaa jonkun selkään sormella "Olet kaunis"
...yllättää jonkun ystäväni järjestämällä hänelle ikimuistoisen päivän
...korjata jonkun suuren vääryyden tai epäkohdan
...nähdä Niagaran putoukset
...oppia soittamaan jotain soitinta
...tehdä polkupyörämatkan Ahvenanmaalle
...kiertää kaikki Suomen kansallispuistot


Siinähän niitä.. Jotkut asioista on vaan aloittamisen päässä, jotkut kaukaisempia haaveita. Koska viimeisen viikon aikana ihan kaikki on tuntunut menevän jollain tavalla pieleen, niin nyt palkitsen itseni listan asioista jollain, mihin vaan minä itse voin vaikuttaa ja voin tehdä sen heti. Onnistumisen kokemuksia ja tilaa uusille haaveille. 





“The one who falls and gets up is stronger than the one who never tried. Do not fear failure but rather fear not trying.” 
― Roy T. Bennett, 
The Light in the Heart

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti